Portretten Flevolandse Voedselondernemers
Voedsel en Flevoland horen bij elkaar. Aangelegd om een belangrijke rol te spelen in voedselproductie. Nu is Flevoland rijk aan bedrijven die ieder op hun manier een bijdrage leveren aan het voedsel van vandaag en morgen. Met de serie Future of Food met 30 videoportretten laat provincie Flevoland u kennismaken met diverse bedrijven en organisaties in de keten van boer tot bord. Zij zijn dagelijks bezig met de voedselvoorziening van vandaag en morgen.
In de serie staat de passie en bevlogenheid centraal van de Flevolandse ondernemer. De Floriade heeft samenwerking gezocht met onderzoeksjournalist Hidde Boersma, Joris Lohman van The Food Hub en Sugar Rush Film. De serie geeft inzicht in de complexiteit van het werk, de wereld waar we in leven, de balans tussen hi-tech en ecologie & de mogelijke uitkomsten.
Future of Food - Flevo30
Trailer
Future of Food - Waterman Onions
Van de Flevolandse bodem komen, kwalitatief super sterke uien die wereldwijd verkocht worden, vertelt Erik Waterman.
Future of Food - Witlofkwekerij LOF
Hugo Jongejan van LOF: de Flevolandse bodem is zeer geschikt voor het kweken van witlof.
Future of Food - Agrico
Jan van Hoogen van Agrico vertelt dat het kweken van nieuw aardappelrassen een proces is van jaren en veel testen.
Future of Food - De vos
Een van de winnaars van de eerste Floriade Werkt Challenge ontwikkelde een slimme duurzame traktor.
Future of Food - Hoogweg paprikakwekerijen
Hoogwaardige techniek draagt bij aan leveren van zo vers mogelijk product bij paprikakwekerij Hoog weg vertelt Mariska Hoogweg.
Future of Food - AlgaSpring
Algen zitten vol voedingsstoffen. Rene Jongbloed van AlgaSpring Almere vertelt over deze innovatie in de voedselketen.
Future of Food - Vleesch & Co
Bauke van der Veen van Vleesch & Co laat zijn koeien in natuurgebieden lopen.
Future of Food - De Wilde wijngaard
De Flevolandse bodem is ook geschikt voor wijnbouw. Maar dat gaat niet vanzelf.
Future of Food - Ik ben boer
Arjen Verschure is boer en molenaar en doet aan kringlooplandbouw.
Future of Food - Boerderij van de Toekomst
Boerderij van de Toekomt van WUR in Lelystad werkt samen met boeren aan haalbare oplossingen voor de uitdagingen waar de landbouw voor staat. Pieter de Wolf over de grootste uitdaging: bodemkwaliteit.
Future of Food - NorthSeaFood
Jan Kramer van NorthSeaFood uit Urk over de hele keten: van schip tot schap.
Future of Food - Boerkok
Boerkok kookt met producten uit de omgeving en laat je proeven hoe bijzonder Flevoland is.
Future of Food - Fieldworkers
Future of Food - Plantage Nieuwland
Plantage Nieuwland combineert verschillende teelten zoals noten, groenten en zelfs een imkerij voor een grotere biodiversiteit.
Future of Food - Arabic Bread
Fahid Yassin van Arabic Bread over hoe hij in Almere zijn bakkerij begon.
Future of Food - Marfo
Pascal Jalhay het culinair geweten van Marfo over belang van kwaliteit en smaak voor vliegtuig- en ziekenhuismaaltijden.
Future of Food - E-Ox
Een van de winnaars van de eerste Floriade Werkt Challenge ontwikkelde een slimme duurzame traktor.
Future of Food - BioRomeo
Biologische boer Gerjan Snippe van Bio Brass vertelt graag het verhaal achter zijn producten aan klanten en consumenten.
Future of Food - Aeres Hogeschool Dronten
Gera van Os van landbouw hogeschool Aeres voert samen met studenten een onderzoeksproject over bodemverdichting uit.
Future of Food - Bio Romeo
Krispijn van den Dries vertelt met passie over zijn bedrijf dat al 30 jaar biologisch is. Hij zou niet anders willen.
Future of Food - Polderzoom
In de boerenkaas van Polderzoom proef je de smaak van Flevoland.
Future of Food - Zonneheerdt
Martin Topper teelt vergeten groenten zoals paarse peen, gele bieten en pastinaak.
Future of Food - Polderknoflook
Een beetje van alles en daar het beste van. Dat is het motto van Karin Perdaems op haar kringloopbedrijf Polderknoflook.
Future of Food - Zonnegoed
Het Flevolandse Zonnegoed het eerste gecertificeerde vegan-akkerbouwbedrijf in Nederland. Joost van Strien vertelt over zijn passie.
Future of Food - Hofweb
Hofweb zorgt voor een zo kort mogelijke keten van boer tot keukentafel.
Future of Food - Herman Navis
De kevermepper: duurzame manier van bestrijding zorgt voor betere opbrengst.
Future of Food - Oranjehoen
Kringlooplandbouw in de praktijk: de kippen van Oranjehoen krijgen hun kleur door het eten van de reststromen van de eigen wortels- en bietenteelt.
Future of Food - Weerwoud
Kringlooplandbouw in de praktijk: de kippen van Oranjehoen krijgen hun kleur door het eten van de reststromen van de eigen wortels- en bietenteelt.
Future of Food - Fruithal Smits
Met een eigen boerderijwinkel verkoopt Fruithal Smits veel van hun oogst rechtstreeks aan de consument.